زعفران راز سلامت آسیا

زعفران یا Crocus sativus L. (C. sativus) به طور گسترده ای به عنوان یک گیاه دارویی برای ارتقای سلامت انسان به ویژه در آسیا استفاده می شود.

ترکیبات اصلی زعفران پوشال مشهد کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است. دوزهای کشنده متوسط ​​(LD50) C. sativus به ترتیب mg/ml 200 و g/kg 20.7 در شرایط آزمایشگاهی و در مطالعات حیوانی است.

باید گفت زعفران نگین قائنات در درمان طیف وسیعی از اختلالات از جمله بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، اختلالات معده، دیسمنوره و اختلالات یادگیری و حافظه موثر است.

علاوه بر این، مطالعات مختلف نشان داده اند که زعفران سرگل ممتاز دارای فعالیت های ضد التهابی، ضد آترواسکلروتیک، آنتی ژنوتوکسیک و سیتوتوکسیک است.

اثرات ضد سرفه کلاله و گلبرگ C. sativus و اجزای آن، سافرانال و کروسین نیز نشان داده شده است. در این رابطه باید گفت خواص ضد تشنج و ضد آلزایمر زعفران ایران در مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده شده است.

اثر C. sativus در درمان افسردگی خفیف تا متوسط ​​نیز در کارآزمایی‌های بالینی گزارش شده است. تجویز C. sativus و ترکیبات آن باعث افزایش سطح گلوتامات و دوپامین در مغز به صورت وابسته به دوز شد.

همچنین برای کاهش سندرم ترک با سیستم اپیوئیدی تعامل دارد. بنابراین، در مقاله حاضر، اثرات C. sativus و ترکیبات آن بر سیستم عصبی و مکانیسم های احتمالی زمینه ای بررسی می شود.

بررسی ادبیات ما نشان داد که C. sativus و اجزای آن را می توان به عنوان عوامل امیدوار کننده در درمان اختلالات سیستم عصبی در نظر گرفت.

  • منابع:
    1. The effects of Crocus sativus (saffron) and its constituents on nervous system: A review
  • تبلیغات: 
    1. تاریخچه اولیه ثروتمندی در زمان گذشته
    2. روشی که ارزش ریال را بیشتر از دلار می کند
    3. توپی که به کره ماه رفت !!
    4. کارآفرینان توانسته اند درصد بیکاری را پایین بیاورند

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.