گیاهی از خانواده زنبق شبیه کروکوس و نام کلی که به تپه های گل خشک این گیاه داده شده است. طول آن می تواند به 20-25 سانتی متر برسد. گیاهی پیازدار و چند ساله است.
دارای پیازی گوشتی و گرد به قطر 2-3 سانتی متر و گل های ارغوانی است که در پاییز شکوفا می شود. در وسط گل ها کلاله های قرمز نارنجی متعلق به اندام ماده گل وجود دارد. این تپه گل در تولید مواد غذایی و دارویی استفاده می شود.
زعفران قائنات کیلویی از زمان هیتی ها در آناتولی شناخته شده و به عنوان دارو استفاده می شد. تجارت در یونان باستان، به ویژه در آناتولی غربی کاملاً رایج بود.
این محصول صادراتی بود که اهمیت خود را در دوره عثمانی حفظ کرد. اگرچه قبلا در اورفا، ماردین، کاستامونو، آنکارا و استانبول کشت می شد، اما امروزه تنها در چند روستای کاستامونو تولید می شود.
پس از شکوفه دادن گلهای زعفران، تپهها را یکی یکی جمعآوری میکنند و روی آتش زغال با موم زنبور عسل مخلوط کرده و خشک میکنند. برای بدست آوردن حدود 10 گرم زعفران 1430 تل لازم است. وطن او به کشورهای مدیترانه، آناتولی و ایران معروف بود.
از نظر تعیین مکانیسم دقیق اثر زعفران، زعفران و زعفران به عنوان یک درمان بالقوه به ویژه در بیماری های قلبی عروقی، دیابت، اختلالات روانی و رفتاری، اختلالات عصبی، بیماری های دستگاه تناسلی و عدسی چشم بیماری ها در 20 سال گذشته افزایش قابل توجهی در گزارش های بالینی و بالینی در مورد اثرات عصاره ها وجود داشته است.
دشواری کاشت زعفران هزینه آن را افزایش داده و باعث محدود شدن مناطق تولید شده و ادویه ای گران قیمت است. همچنین باعث ظهور محصولات تقلبی در بازار شد.
اگرچه وجود آن گاهی فراموش میشود، اما زعفران به دلیل فواید و ویژگیهای بسیاری که هنوز در انتظار کشف است، همیشه گیاهی ارزشمند در انتظار کشف است. با این حال، بررسی سیستماتیک و متاآنالیز بیشتر برای روشن شدن مکانیسم های دقیق این اثرات مفید مورد نیاز است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.